Vaskemaskine slange tilslutning

Din vaskemaskine har naturligvis brug for vand for at få dit tøj rent, og det skal også ledes væk efter skylningen. Vaskemaskineslangen sørger for, at din vaskemaskine kan gøre dette. Slanger leveres altid med din vaskemaskine, og når slangerne trænger til udskiftning, kan du nemt finde dem i byggemarkedet og selv tilslutte dem. Der findes forskellige typer slanger, hvor du altid skal være opmærksom på længden, mærket og eventuel vandbeskyttelse. Med en vandstopper kan du nemlig forhindre, at en slange fortsætter med at føre vand til, i det øjeblik det lækker et andet sted, hvilket betyder, at du får mindre vandskade ved eventuelle lækager.
Picture of Yannick
Yannick

Vaskemaskineekspert siden 2017

Nyttigt at vide

  • Din vaskemaskine har en slange til til- og afløb af vand.
  • Vælg en vandlås for at forhindre lækage.
  • Du kan meget nemt selv tilslutte din vaskemaskine eller udskifte slangen.

Hvad er en vaskemaskineslange?

Tilførselsslangen til vaskemaskinen bruges til at få vandet fra dit afløb ind i vaskemaskinen. Det vand skal naturligvis også pumpes væk igen, og til det har du brug for en afløbsslang. Hvis alt er som det skal være, leveres din vaskemaskine med de tilhørende slanger, så du behøver ikke at købe dem separat. Det kan dog forekomme, at den medfølgende slange ikke har den rigtige længde, eller at den går i stykker efter noget tid i brug, så kan du nemt bestille en ny online eller i byggemarkedet.

Tilslutning af vaskemaskinens tilførselsslang

For at tilslutte din tilførselsslang behøver du heldigvis ikke hjælp fra en professionel, du kan gøre det meget nemt selv. Følg blot denne enkle trin-for-trin guide:

Trin 1: Sluk for alt

For at sikre, at du kan arbejde sikkert, er det en god idé at sørge for, at strømmen og vandet er slukket. Så kan du ikke blive overrasket af en vaskemaskine, der pludselig starter, eller en stråle vand.

Trin 2: Tilslut slangen

Har du en slange med vandlås? Så skal du være opmærksom på, at den skal placeres på siden af afløbet. Den anden ende placerer du på vaskemaskinen.

Trin 3: Kontroller alt

Før du strammer ringene, skal du først kontrollere, at de sidder lige i koblingen, og derefter strammer du dem. Tænd for din vaskemaskine igen og lad vandet løbe. Kør et kort vaskeprogram med en tom tromle for at kontrollere, at alt fungerer som det skal.

Forhindre at din vaskemaskineslange lækker

Hvis din vaskemaskine lækker, er der stor chance for, at det kommer fra slangen. Det er derfor en god idé regelmæssigt at tjekke slangen, så du er sikker på, at alt stadig er i orden. Ved en lille beskadigelse bør du udskifte slangen så hurtigt som muligt for at forhindre, at det bliver værre. Ved en midlertidig lukning, for eksempel ved hjælp af tape, er det klogt ikke at bruge vaskemaskinen. Den nærmeste byggemarked vil sandsynligvis have den rigtige slange på lager, da det ikke er specialfremstillede varer. Ellers er de også altid tilgængelige online, og du får dem leveret gratis den næste leveringsdag. Du kan derefter returnere den i byggemarkedet, hvis det alligevel ikke viser sig at være rigtigt.

Kontroller, at både til- og afløbsslangen sidder godt fast i begge ender, og kontroller, at der ikke er nogen knæk på kablet. Hvis vaskemaskineslangerne ikke kan føre vandet til og fra ordentligt, bliver vandet stående i vaskemaskinen, og det vil begynde at lække.

Forebyggelse er bedre end helbredelse, men det er langt fra altid muligt, også med de bedste intentioner kan det stadig ske, at der kommer vand ud af din vaskemaskine. Du kan også altid vælge at placere en drypbakke under din vaskemaskine, som vil forhindre, at vandet kommer direkte på gulvet under maskinen, hvilket kan gøre en stor forskel ved oprydningen.

Køb af tilførselsslang

Når du leder efter en ny vandslange til din vaskemaskine, er der en række egenskaber, du skal være opmærksom på. Sådan sikrer du, at du finder en vaskemaskineslange, der passer præcist til din situation og vaskemaskine.

Mærket

For det første skal slangen naturligvis passe præcist til din vaskemaskine. De universelle vandslanger passer til enhver vaskemaskine, men nogle mærker leverer også deres egne vandslanger. Når du køber en vandslange, der er af samme mærke som din vaskemaskine, kan du være sikker på, at den altid vil passe perfekt.

Længden

Dernæst skal du tænke over længden. Tænk altid godt over afstanden mellem din vaskemaskine og hanen, hvor vandet kommer fra. Tag altid højde for lidt spillerum, så du altid har en slange, der er lang nok.

Vandbeskyttelse

Der findes slanger, som selv kan sørge for at blokere for vandtilførslen, hvis der opstår en lækage. En aquastop lukker for eksempel for vandtilførslen, hvis der tilføres mere vand end normalt. Det betyder nemlig, at vandet ikke bliver i vaskemaskinen, men at det kommer ud et sted.

Ofte stillede spørgsmål om en vaskemaskineslange

Før du går i gang, anbefaler vi, at du kigger på følgende spørgsmål, der handler om vaskemaskineslangen. Så er du sikker på, hvad du skal gøre, hvis der lækker vand fra din vaskemaskine.

Hvordan udskifter jeg afløbsslangen på vaskemaskinen?

At udskifte din vaskemaskineslange er meget nemt, du behøver ikke professionel hjælp til det. Det eneste du skal gøre er at vælge et byggemarked, tage en afløbsslangen med derfra og selv montere den. Før du begynder at fjerne din gamle slange, skal du sørge for, at strøm- og vandtilførslen er slukket. Du fjerner så meget enkelt den gamle slange fra vaskemaskinen og afløbet, og derefter monterer du den nye igen. Sørg for, at alt sidder godt fast, brug de medfølgende ringe til det. Kør derefter først et kort program, så du er sikker på, at alt er tilsluttet korrekt og fungerer som det skal.

Hvor lang er vandtilførselsslangen til en vaskemaskine?

De fleste slanger er omkring 150 centimeter lange, men der findes også slanger til særlige tilfælde, som næsten er 200 centimeter lange. Husk dog, at en lang slange også betyder, at din vaskemaskine skal arbejde hårdere for at føre vandet frem. Det er derfor altid bedre at klippe en for lang slange lidt af.