Hvordan fjerner du terpentinduft fra vaskemaskinen?

Terpentin ud af dit tøj i vaskemaskinen er én ting, men hvis lugten derefter også bliver hængende i din vaskemaskine… Det er endnu mere irriterende! For du vil naturligvis ikke have, at alt dit tøj skal komme til at lugte af terpentin. Med vores tips kan du hurtigt komme af med den lugt!

1. Først og fremmest hjælper det at hænge dit tøj, der lugter af terpentin, udenfor. Derved vil en stor del af lugten forsvinde. Gør dette helst inden du vasker tøjet i vaskemaskinen, for at forhindre at for meget terpentin eller terpentinlugt bliver tilbage i maskinen.

2. Hvis din vaskemaskine først lugter af terpentin, kan du køre en kogevask. Sæt herfor et normalt vaskeprogram på mindst 90 grader. Det kan også hjælpe at tilføje en kop sodavand eller en skvæt eddike til vaskemiddelskuffen. Afhængig af hvor genstridig lugten er, kan du gentage dette trin flere gange.

3. Efter at have kørt kogevasken, lad vaskemaskinedøren stå åben, så tromlen i vaskemaskinen kan tørre ordentligt, og eventuelle resterende lugte kan forsvinde yderligere.