Hvorfor lækker min vaskemaskine?

Hvis din vaskemaskine lækker, vil du naturligvis have det løst så hurtigt som muligt. Fordi med en lækker vaskemaskine kan du ikke vaske tøj. Nedenfor behandler vi de mest almindelige lækager ved vaskemaskiner og løsningerne på dem.

1. Ind- eller udløb lækker. Kontroller både vandtilførsels- og afløbsslangen for at se, om de er korrekt tilsluttet i begge ender, og prøv at finde eventuelle skader. Hvis din vandtilførselsslang eller afløbsslang er beskadiget, skal du udskifte den.

2. Afløbsrør lækker. Hvis din vaskemaskine lækker vand, når den pumper ud, kan det være fordi afløbsslangen sidder for dybt i afløbsrøret. Afløbsslangen må ikke sidde dybere end 15 cm i afløbet, ellers risikerer du en lækage. Med en støttebøjle kan du forhindre, at afløbsslangen synker for dybt ned i afløbet.

3. Vand lækker ud af døren. Hvis der lækker vand ud af døren på din vaskemaskine, er døren sandsynligvis ikke lukket ordentligt, ofte fordi der sidder vasketøj i klemme. Sluk for vaskemaskinen, luk for vandhanen, tag stikket ud af stikkontakten og vip vaskemaskinen en smule bagover i ca. 40 sekunder. Sæt vaskemaskinen ned igen og fjern dit vasketøj, der sidder fast i døren.

Sidder der ikke vasketøj fast i døren på din vaskemaskine? Kontroller da, om der er skader på døren eller gummierne ved døren. Hvis det er tilfældet, skal du kontakte din leverandør eller reparatør.

4. Afløbet er tilstoppet. Rens vandlåsen. Dette gør du ved først at placere en spand under vandlåsen og lade vandet og snavset løbe ned i den. Tilslut vandlåsen igen, fyld en spand med kogende vand og soda. Tag afløbsslangen af, og hæld vandet gennem slangen ved hjælp af en tragt. Er den stadig tilstoppet? Brug da en afløbsrenser til at få proppen løs.

5. Vaskemiddelskuffen lækker. Hvis dette er tilfældet, er der sandsynligvis for meget overskydende vaskemiddel i sæbeskuffen. Tag vaskemiddelskuffen ud af vaskemaskinen og skyl den ren under en vandhane. Brug eventuelt en svamp eller en gammel tandbørste til at skrubbe sæberesterne væk.

6. Vand lækker ud af bunden af vaskemaskinen. Kontroller i dette tilfælde afløbsfilteret nederst på forsiden af din vaskemaskine. Det skal være ordentligt lukket. Hvis dette er tilfældet, og der stadig lækker vand, er det sandsynligvis en defekt indeni din vaskemaskine, der forårsager lækagen. Kontakt din leverandør eller reparatør om dette.