Hvordan løfter du en vaskemaskine opad?

Vaskemaskiner er tunge apparater, som på grund af deres klodsede størrelse er endnu sværere at løfte. At få en vaskemaskine op ad trappen er også noget, mange gruer for. Hvis du lige har bestilt en ny vaskemaskine, bliver den i de fleste tilfælde bragt op af leveringsfolkene selv. Men køber du en vaskemaskine brugt, eller skal du flytte? Så skal du selv bære vaskemaskinen op ad trappen. Hvordan du præcist gør det, forklarer vi herunder trin for trin. Husk på, at du på grund af vægten (hurtigt 100 kg) og størrelsen på en vaskemaskine altid skal gøre dette med mindst to personer!

Hvordan løfter du en vaskemaskine op & ned ad trappen?

Først og fremmest: hvordan løfter du en vaskemaskine? Den bedste måde at få en vaskemaskine op fra gulvet er ved først at vippe den. Her retter du døråbningen opad. Personen på bagsiden af vaskemaskinen griber fat i bagsiden af maskinens topplade, mens den anden person løfter bunden af forsiden af vaskemaskinen. Hold ryggen ret og knæene let bøjede her.

Hvis du vil bære vaskemaskinen op ad trappen, lader du først vaskemaskinen hvile på dit knæ og løfter den derefter videre op til brystet, mens personen bag vaskemaskinen holder den stabil og bestemmer tempoet.

Hvis vaskemaskinen skal ned ad trappen, holder du de samme positioner, men den nederste person bestemmer, hvor hurtigt I går.