Hvad koster en vaskemaskine per gang?

Gennemsnitligt forbruger en vaskemaskine 0,5 kilowattimer (kWh) pr. vask, hvilket koster omkring 0,89 danske kroner. For vandet betaler du i gennemsnit 0,52 danske kroner pr. vask, hvilket gør at en vask i gennemsnit koster 1,41 danske kroner. Disse omkostninger afhænger naturligvis af forskellige faktorer, såsom hvor meget strøm og vand din vaskemaskine forbruger under det valgte vaskeprogram og de aktuelle omkostninger for vand og energi.

Det varierer fra vaskemaskine til vaskemaskine, hvor meget vand og energi den forbruger. Generelt er energieffektive vaskemaskiner dyrere i anskaffelse, men billigere i brug på grund af det lave energiforbrug. Derfor ender du ofte alligevel med at være billigere stillet med en dyrere, energieffektiv vaskemaskine end med en billig vaskemaskine med en dårlig energimærkning. Hvor meget vand og strøm en vaskemaskine præcist forbruger pr. vask, kan du aflæse på vaskemaskinens energimærke.

Så, hvad koster en vask? I gennemsnit 1,41 danske kroner. Derudover kan du medregne omkostningerne til vaskemiddel og eventuel skyllemiddel for at lave en endnu mere præcis beregning af omkostningerne ved en vask.