Hvor længe kan vasketøj blive i vaskemaskinen?

Du kan lade dit rene vasketøj sidde i tromlen op til 12 timer efter afslutningen af vaskeprogrammet, før det begynder at lugte. Der er dog undtagelser. Hvis din vaskemaskine for eksempel allerede ikke er så ren, kan det ske, at dit vasketøj allerede lugter mugne tidligere.

Selvfølgelig er det ikke nødvendigt at tømme dit vasketøj med det samme, når vaskeprogrammet er færdigt, men for at være på den sikre side anbefaler vi, at du gør det, så snart du har tid.

Hvis du lader dit våde vasketøj sidde for længe i vaskemaskinen, vil det nemlig begynde at lugte. Årsagen til denne mugne lugt er skimmel. Disse skimmelsvampe er heldigvis ikke skadelige for dig eller dit vasketøj, men selvfølgelig går ingen gerne rundt i stinkende tøj. Skimmelsvampene sætter sig især ved døren og gummierne ved døren til din vaskemaskine. Rengør derfor disse regelmæssigt med en fugtig klud for at forhindre, at dit vasketøj begynder at lugte før de 12 timer.

Det sker for os alle sammen engang imellem, at vi glemmer at tage vores vask ud af maskinen. Hvis det er begyndt at lugte, er problemet heldigvis ikke så stort. I de fleste tilfælde fjerner du lugten igen ved simpelthen at vaske dit vasketøj en gang til. Du kan eventuelt tilføje en sjat eddike på grund af den neutraliserende virkning.